+36 20 9377452

Túl sok kisvállalkozónál tapasztalnom, hogy egyszerre túl sok ötlet megvalósításával foglalkoznak.

Például dolgoznak a szolgáltatásuk bevezetésén és népszerűsítésén, mondjuk az egyéni, személyre szabott oktatáson, majd támad egy jónak látszó új program ötletük és annak a kidolgozásába is belevetik magukat  idejüket, energiájukat nem kímélve.

Ez önmagában nem probléma, viszont nem mindegy, hogy miért és mikor, a vállalkozás melyik szakaszában történik és mit várunk tőle.

Ha Te is ábrándozol egy új termék/szolgáltatás fejlesztésén vagy már benne vagy, nyomd meg a szünet gombot és gondolkodjunk együtt.

Nem szeretném, ha belecsúsznál a csapdába. Nekem még időben sikerült a lejtőn megállni.

 

Talán emlékszel lelkesen kitaláltam, hogy a Soul Power szalon találkozók két heti rendszerességgel legyenek ebben az évben, az őszi havi egy alkalomhoz képest. Nyögvenyelősen indult a regisztráció és már azon agyaltam milyen marketing eszközt vessek be az ügy érdekében mikor jött a felismerés.

Bevillant a néhány évvel ezelőtti klub rendszerű online tanítás tapasztalata: rengeteg meló folyamatosan. Készülni kell rá, kitalálni a tartalmat, tanítani, ami hetente több órányi munka. És hol van még a marketing, hogy rendszeresen ott legyen 5-10 vagy több ember!?

 Ezt a programot eredendően egy szerelem projektnek képzeltem, ami „automatikusan” megy, nem kíván extra sok befektetést.  No, ez épp nem az. Ráeszméltem, hogy nem ennek van itt az ideje.

 Az energiámat, figyelmemet a fő tevékenységre kell fordítanom, amiből a bevétel jelentős része jön. Tehát az egyéni és csoportos üzleti mentorálásra /coachingra.  Nem mindegy, hogy heti 2-5 órát minek a fejlesztésével töltök.

 Persze az üzleti modellbe passzol az elképzelés, hiszen célom a szellemiség és személyiségfejlesztés szélesebb körben való tanítása is, azért hogy a vállalkozonők kevesebb erőlködéssel, több lélekkel haladjanak. Csak épp nem így és nem most.

 

Ezért kérlek Te is tedd fel ezeket a kérdéseket, ha egyszerre több  program, szolgáltatás létrehozásán vagy bevezetésén dolgozol:

Miért csinálod?

Milyen üzleti modell működik legjobban számodra?

Az elsődleges tevékenység a kívánt eredményt hozza?

Új / módosított célcsoportnak szánod?

Kiegészítő bevételi forrást akarsz a jól működő mellé?

A hosszútávú növekedési tervbe passzol?

Amin dolgozol szorosan illeszkedik a termékpiramisba?

 

 Ok, tudom jó dolog ötletelni, új dolgokat létrehozni, de koncentrálj a lényegre!

 

A második, harmadik termék fejlesztése nem időszerű ha: 

  • az elsődleges tevékenység nem hozza a kívánt eredményt/ bevételt
  • Jónak tűnik, de nem illeszkedik szorosan a stratégiába
  • Eltereli a figyelmedet és lefoglalja az idődet a bevételt generáló feladatokról

 

Helyette gondolkozz azon mire kellene fókuszálnod, hogy hatékonyabban növekedjen a vállalkozásod?

 

Megsúgom: a vállalkozásod stratégiájára és az ügyfélkör építési (értékesítési) folyamat feladataira. (Kapcsolat => érdeklődő => ügyfél)

 Épp ezért csak a három legfontosabbal fogunk foglalkozni az Ügyfélkör Fókusz Mentor Programban.

 

Ha ennél gyorsabb segítséget  szeretnél ahhoz, hogy elkerüld a kerülőutakat és kristálytisztává váljon mely feladatokra helyezd a hangsúlyt kérj egy ingyenes konzultációt!

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *