+36 20 9377452

 Az inspirált, kreatív belső állapot elképesztően fontos erőforrás a vállalkozói életben. Lehet, hogy megtanultad észrevenni a jeleket vagy tudatosan kéred az útmutatást, vagy érzed, hogy merre tarts.

Gondolom Te is ismered a felemelő érzést amikor az ügyfelek és lehetőségek valahogy megtalálnak. Egyik a másik után. Minden remek, átjár a flow élménye, áramlásban vagy.  Olyan boldog vagy, hogy madarat tudnál fogni. Már-már azt gondolod, hogy tök felesleges tervekkel bajlódni vagy marketingelni, anélkül is remekül működik minden.

Aztán a siker széria megszakad és újra azon morfondírozol, hogy mitévő legyél, honnan varázsolj bevételt. Nem igazán tudod, hogy mitől működött a dolog és hogyan tartsd fenn.

Persze mondhatod, hogy az élet hullámzása ilyen. Azonban egy vállalkozás életében ez meglehetősen kényelmetlen, hiszen akkor is van számottevő költség, amikor nincs bevétel.

Ennek a valódi súlyát akkor érzed át igazán, ha a vállakozásodból élsz. Sok év alkalmazotti munkaviszony után talán ez a legmarcangolóbb változás.

Ismét jön az aggódás, a marketing praktikák. Újabb agyalás, újabb ötletek, újabb termékek/ szolgáltatások, újabb célcsoportok.

Kvázi a bevétel- és ügyfélszerzést a jószerencsére hagyod.

És bár látszólag működik, hosszabb távon az eredményekben valós növekedés nincsen.

Igen, bízhatsz az inspirációban, csinálhatod azt, ami jónak tűnik. Nem vagy ezzel egyedül. Volt egy időszak amikor én is főleg a megérzéseimre hagyatkoztam és mentem az orrom után. Arra ami jött, vagy amerre jónak látszott. De ez nem üzleti stratégia.

Ez kezdőként természetes.  Ismerős?  😉

Ma azonban már tudom, hogy a tartós eredményekhez és a növekedéshez szükség van struktúrákra és szisztematikus cselekvésre. Mondanám, hogy megfelelő üzleti és marketing tervre, de tudom ennek hallatán sokan behúzzák fülüket-farkukat, mintha a hétfejű sárkány lenne előttük, pedig lehet egyszerű és kézzelfogható.

A legjobb az, hogy a tervezést, strukturált építkezést és a teremtő erők működtetését nem kell szétválasztani. Nem kell letenned a voksod a racionális vagy intuitív út mellett, sőt arra bíztatlak, hogy együttesen használd a vállalkozásod érdekében. De tudd, hogy mikor melyiknek van helye és ideje!

Szeretném, ha a Te vállalkozásod nem a szerencsére alapulna, hanem elsajátítanád az alapvető, reprodukálható lépéseket a tartós eredményekért!

A legfontosabb elemeket megismerheted a jövő héten (április 11.), egy webinárral készülök. A technikai részleteken dolgozom, pár napon belül tudsz majd regisztrálni. Gyere ide vissza néhány nap múlva, megtalálod itt a részleteket.

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *