+36 20 9377452

A kezdő vállalkozók is tisztában vannak azzal, hogy fontos és szükséges üzleti terv készítése. Azonban a vállalkozás jellegétől függően meglehetősen komplex is lehet és sokakat már a gondolat is kimerít.

Tekints erre másképp! A vállalkozásépítés olyan, mint egy ház építése. Három fázisból áll. Nem a tervezőasztalnál indul, hanem sokkal előbb.

Ismerd meg üzleti tervezés fázisait!

Először jön az álmodozás, az igények meghatározása és a lehetőségek feltérképezése. A vállalkozás esetében pont ezt a célt szolgálja az üzleti modellezés. Tehát az üzleteddel kapcsolatban is kezdd az ötleteléssel.

Ehhez egyszerű vizuális eszköz a vállalkozásépítő tervrajz.

Ha felvázolod a különböző ötleteidet és hozzá alapvető kalkulációt végzel már könnyebben tudsz döntést hozni arról:

  • hogyan lehet
  • milyen szempontok szerint
  • és hogyan, milyen lépések mentén tudod létrehozni a vállalkozást.

Ez a stratégiaalkotás. A már működő üzlet esetén is használhatod ezt a módszert.

 

Majd a kiválasztott stratégia mentén jöhet a további részletek kidolgozása és egységbe foglalása. Ez lesz az üzleti terv, amihez már számos dolog előkerült a modellezés során és még egyéb aspektusokat is tartalmaz. Például a piaci viszonyok bemutatását és részletes pénzügyi, marketing és emberi erőforrás tervet , valamint cselekvési tervet a következő időszakra.

Tehát a tervezés része a modellezés és stratégiaalkotás, és egyik sem kihagyható!

Ha személyre szabott segítséget szeretnél ahhoz, hogy megalkosd az üzleti stratégiát és létrehozd az üzleti tervedet, mert nehezen boldogulsz vagy pontosítani szeretnél, kérj egy első ingyenes konzultációt!

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *