+36 20 9377452

Így fordítsd át a terveidet a gyakorlatba!

Korábbi bejegyzésemben megmutattam, hogyan vihetsz még több örömöt, lelkesedést és derűt a mindennapjaidba. Most pedig beszéljünk a tervezés és megvalósítás fázisáról.

Tehát, ha elkészült a lista arról, hogy mi minden tesz mostanában boldoggá, akkor a következő lépés a tervezés. Ha tudod, mi az, mi feltölt, amitől jól érzed magad, akkor építsd be a napjaidba. Fogadd meg, hogy elmész havonta egy koncertre, vagy elmész a barátnőddel kéthente vagy hetente kávézni, vagy naponta fordítasz magadra 15 perc időt, amikor csak kikapcsolsz és nézed a fű növekedését. Innentől kezdve nincs más teendőd, mint ezeket betartani.

Ha azt mondtad magadnak, hogy havonta elmész egyszer egy koncertre, akkor tedd meg! Ha megbeszélted a barátnőddel, hogy találkoztok a jövő héten, pénteken, ha törik, ha szakad, ha nyakig ülsz a munkádban, akkor is tedd le a tolladat, és igenis találkozz a barátnőddel.

A következő lépés pedig az, hogy minden este nézd végig újból a napodat: volt olyan örömteli pillanat az életedben, ami mellé odarakod a pipát vagy a mosolygós fejet? Így az agy elkezd erre ráállni. Tehát észre fogod venni azokat az egyéb mozzanatokat is, amelyek talán csak apró villanásnyi dolgok a nap során, mégis mosolyt csalnak az arcodra. Ha ezeket elkezded felírni, akkor meglátod, hogy az egész szemléleted, az életviteled, a gondolkodásmódod, eltolódik ebbe az irányba.

Az örömteli pillanatokat persze továbbviheted a vállalkozásodra is.

Mik azok a tevékenységek a vállalkozásodon belül, amik segítenek átélni az élményt? Ha például eltervezted, hogy több könnyedséget szeretnél, akkor gondold végig, hogy mitől válhat az ügymenet könnyebbé. Írd fel és kezdd el megvalósítani!

Sokszor ez nem azon múlik, hogy automatizmusokat hozunk létre. Persze a folyamatok és a stratégia mind nagyon fontosak hozzá, én mégis azt vettem észre, hogy akkor tűnik igazán nehéznek, bonyolultnak valami, amikor mi magunk bonyolítjuk túl.

Tedd fel magadnak a kérdést az adott szituációban: hogyan tudnám ezt a dolgot egyszerűbben csinálni? Észre fogod venni, hogy nem a megfelelő megoldás hozza meg a végső eredményt – persze az is része –, hanem hogy más szemmel nézel az egészre.

Azt kívánom neked, hogy vigyél még több derűt, könnyedséget, élvezetet az életedbe, a vállalkozásodba, és ha szeretnél ehhez még több ötletet, támogatást kapni, akkor nagy szeretettel várlak a Kiáradás Évindító Rendezvényre.