+36 20 9377452

Döbbenetes, hogy már február van, mintha csak pár nappal ezelőtt koccintottunk volna az új évre. Hova tűnt az első hónap?

Neked hogy teltek az elmúlt napok? Megkérdezhetem, hogy sikerült megtervezni a következő időszakot vagy a teljes évet? Belekezdtél már a célok megvalósításába? Úgy haladsz a feladatokkal, mint ahogyan szeretnéd?

Ha igen, fantasztikus, gratulálok! Szuper érzés teljesen új lendülettel kezdeni az évet és minden egyes napból kihozni a lehető legtöbbet. De akkor se érezd magad rosszul AP, ha kissé döcögősen indult az év, ha más dolgok lefoglalták a figyelmedet vagy csak még nem találtad meg a fonal végét, amit megragadva igazán beindulnál.
Megnyugtatlak, ezeknek a napoknak és heteknek is van értelme. Mert valami érlelődik a felszín alatt.

Pár nappal ezelőtt részt vettem Hilary Rushford, az instagram gurujának egy mini workshopján az élettervezésről. (Szívből ajánlom őt, ha az instagramot stratégikusan szeretnéd használni, eszméletlen nagy követőtábora van és szuper az instagram oktató anyaga.)

Döbbenetes volt hallgatni, mennyire nyíltan beszél azokról a nehézségekről, amiken keresztülment tavaly és az előző években, és milyen érzelemáradat suhant át rajta. Minket is arra biztatott, hogy hónapról hónapra nézzük végig mi minden történt velünk tavaly és milyen érzések kapcsolódtak hozzá.
Nőként érzelmek hada áramlik át rajtunk naponta, hetente, havonta: egyik pillanatban még a csillagokkal táncolunk, a másikban pedig a világ legtehetségtelenebb és legbénább emberének érezhetjük magunkat.

Az elmúlt hetekben bennem is sok minden kavargott, és egy picit hasonló állapotba kerültem: egyik pillanatban minden tökéletes volt, másnap pedig elkapott a bizonytalanság. Egy átfogó komplett rendszer kialakításán dolgoztam (megsúgom: a vállalkozásépítés holisztikus folyamatán), ami persze izgalmas folyamat,  ám az elmém közbeszólt: talán mégsem haladok olyan sebességgel, ahogy szeretnék a vállalkozásomban.

Aztán visszaidéztem hol tartottam tavaly ilyenkor. Rájöttem, hogy a rendszerem és programok kialakításával kezdtem az évet, ezért tűnt úgy egy pillanat erejéig, hogy már megint ugyanott vagyok.

Hogy semmi sem változott. És még mindig nem ott tartok, ahol szeretnék.

Aztán felidéztem azt is, mi volt tavaly a célom, és rájöttem: pontosan az történt, amit megfogalmaztam. Célom volt lefektetni az üzleti mentorálás csoportos programok alapjait, illetve megcsinálni azokat a cölöpöket, amire hosszú távon építkezhetek. És ami most történik, az nem más, mint a tavaly létrehozott különböző programjaimnak az összedolgozása. Így válik teljesen komplexé az, amit képviselek, amit tanítok, amiben élek nap mint nap.

Tehát nem ugyanott vagyok. Amit tavaly létrehoztam, az mind szükséges volt ahhoz, hogy eljussak ide. Nem egy kör ugyanazon pontján vagyok, hanem egy felfele emelkedő spirál hasonló pontján. És TE is!

Amikor erre ráeszméltem, átjárt a megnyugvás. A siker nem mindig olyan, mint amilyennek elképzeljük. A siker nem mindig fényesen csillog kívülről. Ne akarjuk megmondani, hogy milyennek kell lennie a sikerélménynek a vállalkozás adott pillanatában.

Ezt azért meséltem el, hogy megnyugodj, és hagyd abba másokhoz vagy önmagad  elvárásaihoz való hasonlítgatást. Minden a megfelelő irányba halad!

De ha ennél többet szeretnél a továbblépéshez és az év lendületes beindításához vegyél részt a Kiáradás rendezvényen!