+36 20 9377452

A célok megvalósulásának van egy eszenciális komponense. Az előző cikkben már beszéltem három okról amiért nem sikerült egy egy kitűzött célomat megvalósítani.

Ezek közt:

  • Az Idő rövidsége
  • Nem motivált igazán – nem fontos és nincs meg az igazi hajtóerő.

Ha ezt a két fő okot kipipálod akkor már nagyon jó úton vagy ahhoz, hogy egy álomból egy vágyból valóság legyen.

A harmadik dolog, hogy nem adtam a célnak kellő energiat.

Mit jelent ez?

Az érzelmi és gondolati töltetére gondolok. Az érzések és gondolatok mind rezgéseket képviselnek, energiát. És ez a titkos komponens, az esszenciája annak a folyamatnak mely során a vágyból cél lesz, a célból terv majd valóság.

Persze erőből is végig tudunk csinálni számos dolgot. De ha nincs mögötte az igazi hajtóerő, amiért érdemes végig küzdeni a folyamatot,  és az érzelmi energiai töltet, akkor nehezebbé válik az egész.

Pl.  vállalkozóként szeretnéd a a ebben az évben bevételeidet megduplázni vagy legalább 50 %-kal  megnövelni. De bármi lehet a cél.  Számos okot tudsz valószínűleg felsorakoztatni, hogy miért is lesz jó ez a vállalkozásodnak. De téged személyesen mi motivál leginkább abban, hogy ezt megcsináld?

És a személyes motiváción és okon kívül még miért?

Hogyan fog a bekövetkező eredmény  hatni a környezetedre, családodra, barátaidra?

Hogyan fog hatni az eredményed a vállalkozásodhoz kapcsolódó emberekre, ügyfeleidre, partnereidre, az iparágadra?

Most játsszunk egy kicsit a gondolatokkal!

Képzelj el 3 olyan szituációt amikor már megvan a vágyott eredmény. Például az év végén, vagy egy adott pillanatban a kívánt összeg ott van a bankszamládon és elégedetten látod a hétjegyű számot. Vagy egy termek bevezetés során megérkezik az első, második, tizedik, századik rendelés. Vagy tanácsadóként, terapeutaként újabb és újabb ügyfelek kérik a segítséget. Vagy egy rendezvény során 5-50 vagy 500 fő tapsol elégedetten.

Szerintem érted. Bármi is legyen számodra az irány képzelj el három helyzetet és érezd át a pozitív töltetét. Ez lesz a muníció, az esszencia amit tovább visz.

Nem elegendő a végeredménnyel szerelembe esni, hanem a folyamattal is szükséges, hogy folyamatosan motivált tudj maradni és tartsd az erőteret. Töltsd fel szeretettel, pozitív érzésekkel, derűvel és mindennel, ami számodra fontos.

Ez az esszenciája a sikernek!