+36 20 9377452

Az év tervezésével kapcsolatban gondolkodtál már azon, hogy melyik céljaid, álmaid váltak valóra és melyek nem,  üzleti vonatkozásban és a magánéletben?

Vajon miért van az, hogy bizonyos célok könnyedén megvalósulnak, mások pedig a feledés homályába süppednek, vagy akár éveken keresztül húzódnak?

Persze mindig ki tudunk találni okokat és magyarázatokat, hogy vajon miért is nem vált valami valóra. De ha jobban megvizsgáljuk a kérdést, mélyebbre ásunk, akkor 3-4  fő okra visszavezethető. Legalább is miután őszintén átnéztem a saját életemet a következő fő okokat találtam.

1.Idő 

Az idő kérdése  kétféle módon is megjelent. Egyrészt nem hagytam elég időt a kívánt dolog megvalósulásához. Előfordul, hogy beleesek abba a hibába “adj uram de rögtön” szeretnék valamit. Bár az univerzum törvényei szerint mindent már most is jelen van, ami teljesen igaz energetikailag, de itt a földön  mégiscsak szükség van egy kis időre ahhoz hogy a gondolati energiából  fizikai formában is megjelenjen a kívánt dolog. Ez nem csak a tárgyi dolgokra vonatkozik.

Az idő másik aspektusa hogy valamire pedig nem volt elég időm.  Egyszerre túl sok mindennel foglalkoztam, nem állítottam fel prioritásokat, ezért nem tudtam kellő mennyiségű időt tölteni  a létrehozásával.

Ezért jelentősen átalakítottam a heti, havi és hosszabbtávú tervezési módszereimet, amit elsajátíthatsz a Fókuszban a vállalkozásod 90 napja ingyenes workshopon.

2. Fontosság

Teljesen függetlenül attól, hogy mekkora léptékű célt  fogalmaztam meg. Ha tudtam, hogy fontos, de mégsem éreztem annak, előbb-utóbb szétfoszlott. Ebben nagy szerepe van a fránya szokásoknak is. Például egy  30 napos kihívásban való részvételt menet közben abbahagytam. Tudtam, ha  végigcsinálom jelentősen előbbre visz, mert új dolgokat tanulok meg és megváltozik a szokás rendszerem. De ez önmagában meg nem volt kellően lelkesítő és nem is tartozott a legfontosabb feladatok közé.

3. Hajtóerő

Azt is észrevettem már, hogy a pénz önmagában nem elég indok. Az nem igazán motivál hogy legyen X millió Ft a bankszámlámon.  vagy legyen elég pénzem a villanyszámla kifizetésére. Ezért persze hajlandó vagyok tenni, de nem igazán mozgat meg.

Nekem fontos, hogy a pénz mögött olyan cél legyen, ami igazán fontos számomra. Pl. évekkel ezelőtt szerettem volna egy autót venni, amiért hajlandó voltam tűzön vízen keresztül hajtani és csinálni a dolgomat. Mert számomra az autó nem csak közlekedési és munka eszköz, hanem egyéb jelentőséggel is bír.

Egy vállalkozás esetében természetesen szignifikáns jelentősége van a pénzügyi céloknak és terveknek. De tudd, hogy mire fordítod majd a pénzt a megélhetésen és a vállalkozás   fejlesztésén túl menően. Valamire, amire szívből vagysz és örömmel tolt el.

Mi a Te igazi hajtóerőd?

Az enyém az utazás. Amikor szerettem volna eljutni Hawaiira vagy Amerikába egy konferenciára, vagy Görögországba 2 hetes spirituális elvonulásra, vagy bármilyen más utazásra, akkor azért minden alkalommal  képes voltam mindent megtenni, mert izzott bennem vágy. És nem csak a szükséges pénzösszeg lett meg a megfelelő időre, hanem a körülmények is rendeződtek, hogy meg tudjam valósítani a tervet.

Tálald meg, a legmélyebb motivációdat! És ha ez megvan fogalmazd meg azt is, hogy érzelmileg, az értékrendedben mit jelent.

Gondold végig az elmúlt éveidet és találd meg az érzelmi hajtóerődet! Majd épitsd be a tervedbe jutalomként!

4. Energia

Nem adtam megfelelő energiát a kigondolt célnak. Hogy mit is értek ez alatt pontosan, arról a következő cikkben….

Nos, a fenti 4 hiba közül melyik van jelen a te életedben? Egy aspektus a legjellemzőbb vagy egyszerre többet is felfedeztél?

Írd meg itt kommentben vagy nekem, és segítek megoldást találni, hogy a tervek ne csak papíron létezzenek, hanem valósággá váljon!