+36 20 9377452

Mit gondolsz a spiritualitás és a tudomány kapcsolatáról?

Engem mindkettő roppant érdekel, hiszen eredeti szakmámat tekintve vegyészmérnök vagyok. A kémia meglehetősen egzakt tudomány, legalábbis ezt gondoljuk róla, azonban az  izgalmas és kevésbé megfogható része a kvantumfizika és kémiánál kezdődik.

Már fiatalabb koromban is sejtettem, hogy a mérhető anyagon túl van valami láthatatlan, megfoghatatlan, ami mindent összeköt.  Negyed éves hallgatóként kaptam választ a kvantumfizika által,  ismerkedve a spinek, nüonok, bozonok és egyéb aprócska méretű részecskékkel és a relativitáselmélettel.

Az összekötő kapocs az energiamező, ami mindent átjár.

Ezt tapasztaltuk meg a meditációk során, utaztunk a bennünk és körülöttünk levő térben, az éterikus mezőben dr.  Nick Demetry  Spiritualitás és tudomány című egész napos workshopján, akitől hosszú évek óta tanulok.

A nap legfontosabb üzenete: Ha változást akarsz a külvilágodban teremtsd meg magadban, a belső térben, a külső automatikusan változik, hiszen kvantum mezőben működünk.

Mit is jelent ez számunkra?

Egyszerűen azt, hogy már egész apró gondolati változtatás teljesen más eredményeket képes generálni. Valójában mindenkor, a legsötétebb pillanatainkban is lehetőség van a változtatásra, egyszerűen azáltal, hogy döntünk. Arról, hogy valamit másképp akarunk.  És  a döntés elindítja a változást.

Elindítja bennünk, az idegi válaszreakciókban, hormonális szinten, agyi tevékenységünk frekvenciájában és fiziológiásan is. A bennünk testi szinten zajló változással a neuroplaszticitás foglalkozik vagyis az agyi és idegrendszeri folyamatok tudománya.

Persze tartós eredményekhez elengedhetetlen a kitartó gyakorlás .  A kísérletek azt igazolják, hogy a gének és a DNS is megváltoztatható, semmi sincs “kőbe vésve”.

A Meditáció a legfontosabb eszköz ahhoz, hogy a gondolkodásunkat, a reakcióinkat megváltoztassuk, amely által új válaszreakciók és idegi kapcsolatok építhetők. Tehát a belső változás (energia) elindítja a külső változást is, ami a céltól függően fizikailag, érzelmileg nyilvánul meg.   A spiritualitásban ezt nevezzük teremtésnek. (Na jó, van még hozzá egy-két apróság 😉 )

Épp ezért fektetek különös hangsúlyt az egyéni mentorálás és a csoportos programok során is a vizualizációra és egyéb sikertechnikákra, követve a belülről építkezés folyamatát.

A belülről építkezés a kulcs eleme a szívközpontú vállalkozásépítés is, mely során a már elsajátított tudást és megszerzett tapasztalatot struktúráljuk azért, hogy kívül egy új “entitás” formájában megjelenjen, amit vállalkozásnak hívunk.

Természetesen a létrehozni kívánt dolgokért tenni is szükséges, önmagában az ábrándozás nem elegendő hozzá, ezért ha a célod egy stabilan működő vállalkozás, akkor vegyél részt a Szívközpontú Vállalkozásépítés programban mely során lépésenként vezetlek holisztikus szemlélettel.