+36 20 9377452

A kisvállalkozók örökös dilemmája, hogy melyik irányba induljanak, mit tegyenek a növekedésért.

Mire fordítsák az idejüket, energiájukat és pénzüket, hogy növekedjen a bevétel és a profittartalom. Vagy személyesen kevesebbet dolgozzanak és a bevétel szintje változtatlan maradjon.

 

Számodra mit jelent a vállalkozásod növekedése? Mi a célod, hova akarsz jutni?

Ez az elsőszámú kérdés, amit szükséges feltenni bármiféle döntéshez, még a marketing kérdések eldöntéséhez is.

Lehet, azon kattogsz, hogy:

  • Mikor indíts online automata tanfolyamot
  • Webboltot csinálj-e és azt hogyan
  • Egyéni vagy csoportos programot hozz létre
  • Kiszervezd-e a hírlevelezést, social mediát
  • Hogyan építsd a szakértői státuszodat
  • Hogyan duplázd a bevételedet
  • Milyen fórumokon ismertesd meg a terméked
  • Kik a tökéletes ügyfeleid
  • Mivel bővítsd a szolgáltatásaidat.

Ezek természetesen nagyon fontos kérdések, amelykre nincs sablon válasz, hiszen attól is függ hol tartasz, a vállalkozás melyik szakaszában, milyen erőforrásaid vannak, vagy hogyan paszol az üzleti modellbe.

Az igazi választ a stratégia határozza meg.

 

A stratégia és az üzleti terv megalkotása azonban gyakran a napi rutin és darálás mellett elmarad, hiszen eddig is valahogy alakultak a dolgok. Vagy mert „nemszeretem” feladat, hiszen olyan komplex és nem pontosan tudják hol is kezdjék.

Pedig mindenki tudja, hogy mennyire fontos lenne az üzleti terv kialakítása. Nem csak az induláshoz, hanem a vállalkozás fejlődéséhez.

Tény, hogy létrehozása gondolkodást igényel, azonban egy jó terv olyan, mint amikor GPS van a kezedben. Csak rápillantasz és máris tudod, hogy a következő elágazás 20 kilométerre lesz, addig egyenes az út, tehát, gyorsíthatsz.

 

Van egy hírem. A stratégia alkotás és az üzleti terv készítés nem kell, hogy nyögvenyelős legyen. Lehet egyszerűen, organikusan.

Ha tudod, honnan indulj és hogyan haladj a folyamattal.

Az igazán jó hírem az, hogy megismerheted hogyan csináld. Sőt, vezetlek a folyamatban, így rögtön meghatározhatod az üzleti terved kulcspontjait és a céljaid megvalósításhoz vezető stratégiát a legújabb workhopomon.

 

Gyere el a Stratégia és Üzleti Tervezés a Gyakorlatban fél napos workshopra és tervezd vállalkozásod fejlődési útját egyszerűen!