+36 20 9377452

11 év vállalkozás, 11 bölcsesség, amit megtanultam

 

Meglepetés SMS-t kaptam a banktól, amiben gratulálnak ahhoz, hogy 11 évvel ezelőtt nyitottam a vállalkozói számlámat.

Igen, én hűséges típus vagyok. Mindenben.

Rengeteg változás történt a vállalkozásomban és az életemben ezen 11 év alatt, néhány meglehetősen idegtépő időszakkal és teljes 180 fokos fordulatokkal.

Ma már nem azt a szakmai tevékenységet végzem amivel kezdtem. A folyamatos belső és külső fejlődés eredményeképp a világom kitágult, így a céljaim is.

Az élet újabb meglepetések révén eléri, hogy bizonyos dolgokat más-más szemszögből is  megvizsgáljak és megtaláljam a saját igazi válaszaimat.

11 bölcsesség, amit megtanultam a vállalkozás 11 éve alatt és szívből megosztok veled

 

Az élet és a vállalkozás folyamatos változással és fejlődéssel jár, ami nem egyenes vonal mentén halad. Sőt előfordul, hogy átmenetileg a legjobb szándék ellenére is minden ellenkező irányba megy. A kétségbeesés, pánikolás nem segít.

Tudatosítsd, hogy a kedvezőtlen helyzet csak átmeneti, amiből tanulsz, és ami továbbvisz.

 

Mindig tudd hogy miért csinálod, merre haladsz. Nem kell, hogy a magyarázat logikus legyen, elég ha a zsigereidben érzed.

 

Ha valami nem sikerül a vállalkozásodban az nem azért van, mert nem a te utad, hanem mert valamit még nem tudatosítottál vagy tanultál meg, ami szükséges a kitűzött eredményhez. Tarts önvizsgálatot!

 

A siker egyenlete:

Gondolatok + Érzések + Tettek (és szavak) együttes rendezettsége = Eredmény

 

Hangya szorgalommal rendszeresen kommunikálj és építsd a vállalkozásodat, akkor is amikor elkedvetlenedsz, elbizonytalanodsz vagy nehéz. Az újra induláshoz, a dolgok mozgásba lendítéséhez mindig sokkal nagyobb energia kell, mint a mozgásban tartásához. Ez fizika.

 

Amikor egy tevékenység már huzamosabb időn át nem lelkesít, gondold végig hogy miért. Lehet, hogy csak a hogyanon érdemes változtatni, de az is elképzelhető, hogy már túlnőtted azt a dolgot. Merj változtatni!

 

Álmodj akkorát, olyan életet és vállalkozást, amiről elhiszed, hogy meg tudod valósítani. Álmodni bármiről lehet, de ha az orbitodon jelentősen kívül van, akkor nem fog motiválni. Pedig akkor jó egy cél, amihez visszanyúlva erőt meríthetsz a továbbiakhoz.

 

Ha egy olyan lehetőség jön az életedbe, amire a legvadabb álmaidban sem számítottál, és lelkesít, izgatottsággal tölt el, ragadd meg! A lehetőség azért jön, mert általa kerülsz gyorsító pályára, komoly lépcső az életfeladatod megvalósításához.

 

Tudatosítsd, hogy nem mindenki fog a sikerednek örülni és támogatni az úton. Gyakran a hozzád legközelebb állók; fogadd el. Ne akard magad megértetni, felesleges energia pazarlás. Keress új barátokat és üzleti kapcsolatokat, akik motiválnak és elfogadnak. Hagyd magad mögött a kishitűeket, irigyeket.

 

Szánj magadra elég időt! Találd meg azokat a tevékenységeket amelyekkel újra tudod tölteni a testedet, lelkedet. Sajátíts el olyan módszereket, amikkel folyamatosan a középpontodban tudsz maradni. Ha kibillensz az egyensúlyodból vagy kimerülsz engedélyezz magadnak pihenőt, néhány percet, órát vagy akár napokat. Meditálj naponta!

 

Folyamatosan tanulj. Fejlődj a szakmádban, tanuld a vállalkozásod építéséhez szükséges módszereket és technikákat. Fedezd fel minél inkább saját magad, a lelked fényét és a tudatalatti kis játékait, amely távol akar tartani a változástól.

 

Utazz! Ismerj meg új helyeket, kultúrákat, láss világot! Minden egyes út rengeteg csodát és lehetőséget rejt magában, ami által többé válsz, így még több ember életét tudod megérinteni.